Наталя Водянова, Ксенія Раппопорт, Оксана Фандера і інші на прес-конференції в ЦДК


Опубликованно 16.05.2018 20:09

Наталя Водянова, Ксенія Раппопорт, Оксана Фандера і інші на прес-конференції в ЦДК

Ксенія Раппопорт і Наталія Водянова

2 квітня у світі відзначають початок місяця Всесвітнього розповсюдження інформації про аутизм. Напередодні цієї дати представники провідних російських фондів, що допомагають людям з ментальними особливостями, зустрілися в Москві на прес-конференції в ЦДК, щоб поговорити про поточну ситуацію в цій сфері і — найважливіше! — підписати угоду про співпрацю. У заході взяли участь фонди "Оголені серця", "Даунсайд Ап", "Життєвий шлях", "Вихід у Бєлгороді", "Вихід у Петербурзі", "Вихід", їх представники і просто небайдужі до проблеми люди: Наталія Водянова, Авдотья Смирнова, Ксенія Раппопорт, Оксана Фандера з дочкою Лізою та інші зірки.

Ксенія Раппопорт і Наталія Водянова

На зустрічі представники благодійних організацій домовилися про створення комплексної системи допомоги людям з ментальними особливостями — протягом усього їхнього життя: від постановки діагнозу до дорослого життя в суспільстві.

Більшість жителів нашої країни навіть не знають, що таке аутизм. У нас це замовчується, навколо цього стільки сорому, стільки незрозумілої інформації. І якщо у молодої пари народжується дитина з ментальними особливостями, це величезний шок для сім'ї. Доводиться починати життя з нуля, переглядати все, тому що ніхто не може допомогти і нікуди податися. "Я нічого не знала про це. Я не була до цього готова", — так говорять майже всі молоді матері, з якими ми працюємо. І багато хто з них, на жаль, досі говорять про ментальні особливості своїх дітей як про тяжкий тягаря, який вони несуть, хоча ми знаємо, що можна для цих батьків створити абсолютно інші умови, і вони будуть дивитися на це по-іншому. Інформування потрібно починати з пологових будинків, дитячих поліклінік. Де досі кажуть: "Віддайте, наступний народиться нормальний". Ось з цим ми, фонди, повинні спільно боротися,

— сказала Наталія Водянова, виступаючи перед присутніми.

Наталія Водянова і Авдотья Смирнова

Авдотья Смирнова і Ксенія Раппопорт

Ксенія Раппопорт

Поліна Киценко і Наталія Османн

Наталя і Мурад Османн

Ілля Бачурін

Зельфира Трегулова

Артем Корольов

Авдотья Смирнова

Ілля Бачурін, Ліза Янковська, Оксана Фандера

Поліна Киценко, Наталія і Мурад Османн

Представники благодійних фондів, які допомагають людям з ментальними особливостями, підписали угоду про співпрацю



Категория: Интернет


Спонсор

Спонсор

Спонсор

Тут ваша реклама