ММКФ-2018: Боярська, Кожевнікова, Михалков та інші закриття фестивалю


Опубликованно 02.06.2018 00:15

ММКФ-2018: Боярська, Кожевнікова, Михалков та інші закриття фестивалю

Єлизавета Боярська та Катерина Шпіца

40-й Московський міжнародний кінофестиваль завершив роботу: зірки, не злякавшись погоди, пройшлися по червоній доріжці, а нагороди знайшли своїх героїв. Про все — в репортажі SPLETNIK.RU.

Здавалося б, тільки вчора ми спостерігали за церемонією відкриття ювілейного міжнародного Московського кінофестивалю і розповідали вам про самих яскравих заходах, ан немає — тиждень пролетів непомітно, і сьогодні ММКФ-2018 попрощався з глядачами.

Проводжати кіноогляд зібралися багато зірок: Єлизавета Боярська, Марія Кожевнікова, Олеся Судзиловська, Аглая Тарасова, Марат Башаров, Оксана Лаврентьєва та інші пройшлися цим ввечері по червоній доріжці біля Театру мюзиклу.

Саша Савельєва

Тетяна Михалкова

Марат Башаров та Єлизавета Шевыркова

Сувора квітнева погода з дощем і поривчастим вітром модниць не злякала: у відкритих сукнях і коштовностях від Chopard, вони мужньо позували фотографам, немов і не звертаючи уваги на пронизливий холод. Спалахи фотокамер, шум автомобільних клаксонів, гуркіт військової техніки (Москва готується до Дня перемоги) — на Пушкінській площі сьогодні було по-справжньому видовищно.

Єлизавета Боярська

Аліса Толкачова

Катерина Одинцова

Але головна дія, звичайно, розгорнулося в залі, де журі оголосило імена лауреатів. Головний приз виграв якутська фільм "Цар-птах" Едуарда Новікова, що для команди картини стало повною несподіванкою. Збентежений продюсер, вийшовши за нагородою, просто втратив дар мови, беручи статуетку з рук голови журі Паоло Дель Брокко.

Команда фільму "Цар-птиця"

Російській же картині дістався і ще один важливий приз фестивалю: нагороду за кращу режисуру отримав Олександр Котт з фільмом "Спітак" про жахливий землетрус, що стався у Вірменії в 1988 році. Святкував перемогу режисер разом з вагітною дружиною Ганною Цуканової-Котт, яка прийшла підтримати чоловіка. На цьому "російський слід" на церемонії нагородження не закінчився: приз дістався і фільму "Ню", режисер якого Ян Ге хоч і з Китаю, вже міцно влаштувалася в Росії.

Ганна Цуканова-Котт і Олександр Котт

Нагороди удостоїлася і Настасья Кінскі, яка в цьому році входила в журі основного конкурсу: спеціальний приз " за підкорення вершин акторської майстерності і вірність принципам школи К. С. Станіславського "Вірю. Костянтин Станіславський" їй вручив сам Андрій Кончаловський ( на жаль, режисер в цей вечір був без дружини Юлії Висоцької). Весь глядацький зал встав, зустрічаючи растроганную Кінскі оплесками.

Андрій Кончаловський

Підсумок офіційної частини підбив президент фестивалю Микита Міхалков, який оголосив ММКФ-2018 закритим. Але тільки до наступного року, про що нагадала ведуча церемонії Вікторія Толстоганова:

Закриття фестивалю — урочистий момент, важливий, нервовий і трохи сумний. Здавалося б, все тільки почалося: стільки осіб, відкриттів, зустрічей, стільки краси, і все! Але ні, не все. Ми будемо продовжувати робити свою справу.

Микита Міхалков

Фінальну крапку поставив показ канадського фільму Сэмуела Тивьерджа "Ідентифікація" з французьким актором Самі Насері в одній з головних ролей — зірка серії картин "Таксі" особисто представив стрічку публіці. Ну а після — афтепаті, фото з призами, сміх і веселощі: все, як і має бути на святі кіно.

Оксана Лаврентьєва, Анна Мелікян і Марина Жигалова-Озкан



Категория: Интернет


Спонсор

Спонсор

Спонсор

Тут ваша реклама