Підлий шлях терористи, злочинці спілкуються


Опубликованно 28.11.2018 23:10

Підлий шлях терористи, злочинці спілкуються

Поліцейські і контртерористичні чиновники кажуть, що точне шифрування, дозволяючи кожному з терористів, педофілів різним бандитам план нападу жах прямо під їхніми очима.

Міністр внутрішніх справ Пітер Даттон знову закликав федеральний парламент прийняти нові закони, які дозволяють поліції отримати доступ до зашифрованих повідомлень.

"Зараз технології є і попереду, де закон і ми знаходимо себе в певній чорну пляму там, де поліція не бачиш зв'язку між цими додатками для обміну повідомленнями," Містер Даттон сказав журналістам.

Міністр внутрішніх справ сказав, що він був у контакті з ASIO і чиновники АФП, які стверджують, що "щось як дев'ять з десяти своїх гучних тероризму утруднене із-за зашифрованого повідомлення".

Додатків, таких як Wickr не допомагають злочинцям спілкуватися.

Навіть як-то мало, як чотирьох-значний код на вашому iPhone може зупинити поліція, комісар АФП Ендрю Колвін визнав.

"Іноді простий пароль на телефоні, щоб перешкодити поліції від доступу до доказів, які могли б врятувати життя", - сказав він.

Раніше сьогодні три Мельбурн чоловіків — Ханіфа Галіс, 21, та брати Ertunc Eriklioglu, 30 і Самед Eriklioglu, 26 — були пред'явлені звинувачення в нібито змову з метою здійснення терористичного нападу в "людному місці" міста.

Троє чоловіків, які перебували під контролем об'єднаної групи по боротьбі з тероризмом починаючи з березня, нібито стала "під напругою" минулого тижня, залишивши поліції немає вибору, крім як втрутитися.

Як стверджують поліцейські, обвинувачені, використовуючи зашифровані повідомлення, визнавши технології "виникли серйозні проблеми".

“Ми вважаємо, що у нас було достатньо доказів, щоб діяти. Ми, як би досліджуючи її. Ми не маємо точний час і точне місце розташування," Ештон комісар Грем розповів журналістам.

“Цієї групи, використовуючи ці зашифровані комунікації для боротьби один з одним так, що зробив...щоб бути точним про те, коли і куди складніше. Ми прийняти рішення діяти як тільки ми отримали достатньо доказів".

Як стверджують поліцейські, чоловіки намагаються купити напівавтомат рушницю, що ведуть до їх арешту.

Містер Даттон аплодували групи по боротьбі з тероризмом для стягати складне розслідування, але визнали, що вони б зняли передбачуваного нападу, якщо вони тримали свої плани товариства на шифровану зв'язок.

"Я абсолютно нічого не маю, але похвали за роботу, офіцери знову ж зроблено у відношенні до цього питання," Містер Даттон сказав.

“Але якщо вони розраховували на обмін інформацією на їх смарт-пристроїв, що б не зірвали цей терористичний акт, це замах на терористичний акт. Це дуже серйозне питання. І ми повинні бути дуже чесний".

Внутрішніх справ Пітер Даттон заявив, боротьби з тероризмом борються з зашифрованими технології. Фото: Ден Пелядь

У червні, в Австралії колишній міністр кібербезпеки Ангус Тейлор сказав, що правоохоронці вже боролися, щоб знайти різні способи, щоб подивитися деякі з найбільших загроз тероризму в країні.

Близько 95% із найбільш небезпечних цілей АСІО спілкуватися майже виключно за допомогою зашифрованих повідомлень.

"Кілька питань мучили правоохоронних ... більше, ніж цей," Пан Тейлор сказав, виступаючи в червні проблема шифрування.

"Вони не можуть отримати доступ до даних, вони повинні припинити злочинів та притягнення злочинців до відповідальності".

Боротьби з тероризмом запобігли 15 спроб нападів з 2014 року. Чотири порушених ділянок були описані як "майор".

Містер Даттон описав легкість, з якою злочинці і потенційні терористи могли спілкуватися як "неприйнятний ризик".

"Злочинці, терористи, педофіли використовують зашифровані програми обміну повідомленнями, тому що вони знають, що поліція не може їх переглянути", - сказав він. "Це неприйнятний ризик в цьому середовищі".

WhatsApp це також зазвичай використовується, щоб ухилитися від поліції. Картина: Джастін Салліван

З моменту арешту і зарядка троє чоловіків Мельбурні в цей ранок, агенти конфіскували всі їхні електронні пристрої.

"Ми будемо намагатися і Вам за такого роду зашифровані доказів... що це йде на даний момент," Ештон, - сказав комісар.

Експерти кажуть, що злочинці летять під радаром з допомогою компанії Apple iMessage, WhatsApp і контактного листа, додаток, яке дозволяє користувачам встановлювати самознищення часу на повідомлення.

Уряд запропонував допомогу і відкрити рахунок у серпні, що вони говорять, що дозволить їм іти в ногу з технологією злочинці використовують.



Категория: Hi-Tech


Спонсор

Спонсор

Спонсор

Тут ваша реклама