Світлана Бондарчук, Інгеборга Дапкунайте та інші зустрілися з Франсуа Озоном у Москві


Опубликованно 10.12.2018 23:10

Світлана Бондарчук, Інгеборга Дапкунайте та інші зустрілися з Франсуа Озоном у Москві

Світлана Бондарчук

В цьому році "прощай" осені московська світська тусовка говорила з легким французьким акцентом. 30 листопада у вузькому колі запрошених "Клубом 418" осіб в Центрі документального кіно пройшла презентація нової книги кінокритика Андрія Плахова про режисера Франсуа Озона, відомого, перш за все, за фільмами "8 жінок" і ремейку "Басейну".

Втім, цього вечора присутні, серед яких були Олеся Судзиловська, Світлана Бондарчук, Надія Оболенцева, Євгенія Линович і інші, могли розширити свій кінематографічний кругозір і подивитися ранні короткометражні фільми французького режисера, такі як "Літнє плаття" і "Побачити море".

Світлана Бондарчук

Ірина Кудріна і Олеся Судзиловська

Надія Оболенцева з гостею

Франсуа Озон

Самого головного героя на зустріч із столичною тусовкою везли одразу з аеропорту — поки Озон з одним Матьє, який супроводжував його в поїздці, перебували в московських п'ятничних корках, гості заїдали очікування сирами і запивали вином (явно налаштовувалися на французький лад). В рамках вечора була запланована дискусія режисера з присутніми глядачами, і за гостя, звичайно, було трохи хвилююче — публічні виступи відразу після перельоту, можливо, не самий приємний регламент.

Але максимально сконцентруватися для бесід про дискурсі та парадигмі Озону не довелося— присутніх найбільше цікавило, яких російських актрис режисер знає і як надіслати йому сценарій.

Незважаючи на це, розповісти трохи про власну творчість Озону теж вдалося.

З Шарлоттою Ремплінг я познайомився на зйомках фільму "Під піском". Треба зазначити, що на той момент їй було 50 років, і, на жаль, вона вже була забута багатьма, тому що світ кінематографа дуже жорстокий. Коли жінка вже перебуває в такому віці, то часто її знімають набагато менше. Але між нами встановилося повне взаєморозуміння, і ми чудово попрацювали над цим фільмом. Це дуже важлива жінка в моєму житті. Втім, було великим трудом переконати продюсерів в тому, щоб попрацювати з нею. Казали, що вона вже не на піку популярності, що вона вже нецікава. Але коли цей фільм вийшов, він був справді успішним. Дуже цікаво, що багато актриси, яким було за 50, стали мені телефонувати і питати про ролі: "Франсуа, давай я теж у тебе візьму участь".

Презентація книги Андрія Плахова

Розповів Озон і про процес створення популярного фільму "8 жінок", в якому знялися, здається, всі діви французького кіно. Самому режисерові на момент зйомок було всього 35 років.

Я натрапив на дуже цікаву театральну п'єсу, і вирішив зняти по ній фільм. Тоді це було моєю мрією, щоб у мене знімалися Катрін Деньов, Фані Ардан, Ізабель Юппер. І ця мрія збулася — вони всі сказали мені "так", тому що як раз тільки що вийшов фільм "Під піском", і він їм сподобався, вони вирішили, що мені можна довіряти. Але от самі зйомки були справжнім кошмаром, адже у мене було вісім першокласних актрис, дуже відомих і красивих жінок. Важко було бути досить хорошими дипломатом, щоб кожній з них приділити рівну кількість уваги. Я зіткнувся з тим, що кожній з цих актрис потрібен був свій підхід. Наприклад, Катрін Деньов хотіла бути поруч з режисером і отримувати мої коментарі з приводу кожної сцени, а для Ізабель Юппер був дуже важливий психологічний аспект.

Франсуа Озон і Андрій Плахов

Ну а поки світські персонажі цікавилися своїми шансами коли-небудь опинитися в знімальній групі Озон, SPLETNIK.RU вирішив поцікавитися, як режисер сам відноситься до пліток. Легкість, з якою Озон знімає свої комедії, в розмові на такі серйозні теми йому, здається, не вистачило.

Про мене є плітки в Росії?

— для початку обережно уточнив Озон. Переконавшись, що йдеться не про Росії, режисер включив європейську дипломатію.

У Франції особисте життя дуже добре захищена. І я частіше говорю про роботу, ніж про особисте життя. Мені здається, що це правильно, і мені цікавіше говорити про роботу,

— сказав Озон.

Ганна Івченко та Артем Корольов

Євгена Линович

Ірина Вольська

Після короткого public talk режисер встиг дати кілька інтерв'ю, після чого дорогого гостя повезли в один зі столичних ресторанів на довгоочікуваний (для нього) вечеря. Як можна судити з соцмереж, знайомство з Москвою одними кулінарними вишукуваннями не обмежилося — в ночі Озон ще встиг покататися у компані Інгеборги Дапкунайте і Михайла Зигаря на нещодавно відкритій ковзанці Гуму на Червоній площі.

Михайло Зигарь, Інгеборга Дапкунайте, Франсуа Озон, Матьє



Категория: Интернет


Спонсор

Спонсор

Спонсор

Тут ваша реклама