Яна Чурікова, Андрій Малахов, Павло Пепперштейн і інші гості на виставці на честь Майї Плісецької


Опубликованно 02.02.2019 09:35

Яна Чурікова, Андрій Малахов, Павло Пепперштейн і інші гості на виставці на честь Майї Плісецької

Яна Чурікова і Олександра Ревенко

Днями в новому виставковому просторі в Культурному центрі Андрія Вознесенського відбулося відкриття виставки "Моя Плісецька. Вознесенський Новий рік". Проект присвячений дружбі двох знаменитих сімей: сім'ї Майї Плісецької та Родіона Щедріна та сім'ї Андрія Вознесенського і Зої Богуславської, у яких була традиція зустрічати Новий рік разом.

Відкриття виставки відвідали Андрій Малахов, Олександр Васильєв, Яна Чурікова, Андрій Бартенєв, Павло Пепперштейн, Світлана Тегін і багато інші любителі мистецтва. Почесним гостем виставки став молодший брат покійної балерини — 81-річний хореограф, педагог і артист балету Азарій Плисецкий, який, до речі, в цьому році випустив мемуари про знаменитої династії Плисецких і Мессереров.

Андрій Малахов

Олександр Васильєв

Мілана Королева

Яна Чурікова і Олександра Ревенко

Проект "Моя Плісецька. Вознесенський новий рік" охоплює цілих три зали другого поверху особняка на Великій Ординці, 46. В Червоному залі показують фільм "Два полюси магії" Сергія Миколайовича, автора літературної концепції виставки, створений на основі документальних відео з особистих архівів Азарія Плисецкого, Андрія Вознесенського і Андріса Лієпи. Ті, хто вже встиг насолодитися картиною, кажуть, що вона виглядає на одному диханні.

Олександр Васильєв і Катя Бочавар

Азарій Плисецкий

Олександра Ревенко

Чорний зал являє собою метафоричний "Кабінет Вознесенського". У великому Білому залі — інсталяція Ноопера 2 "Новорічний бенкет" групи "Мішмаш" (Міша Лейкін і Маша Сумнина, Москва) і Шури Чернозатонской. Мультимедійна інсталяція "З Майєю в голові" Марини Алексєєвої пропонує побачити фрагменти танцю Плісецької на музику "Болеро" Равеля та "Кармен-сюїти" Щедріна.

В дні відкриття навколо великого святкового столу також пройшла серія перформансів. Виконавці сучасної музики і саунд-арту Lisokot, Олексій Коханов за участю Олега Макарова та Володимира Ермаченкова провели перформанс "Всі ми любимо салат Олів'є" вісім разів. Під музичну імпровізацію з фрагментів пісень на вірші Андрія Вознесенського учасники перформансу готували салат олів'є і пригощали гостей.

Армен Ерицян

Андрій Бартенєв

Олена Ремчукова

Марк Гарбер

Ірина Вольська

Павло Пепперштейн, Ксенія Драныш, Варвара Lisokot, Дмитро Аксьонов

Світлана Тегін з гостею

Федір Павлов-Андрійович

Владислав Флярковский

Анатолій Білий та Інна Москвичова

Анастасія Рогозіна

Анастасія, Чарльз і Ольга Томпсон

Ідріс Гитинаев

Якопо Тисси (артист балету Великого театру)

Якопо Тисси і Андріс Лієпа



Категория: Интернет


Спонсор

Спонсор

Спонсор

Тут ваша реклама