'Прорив 21-го століття, наскільки я стурбований'


Опубликованно 03.02.2019 09:35

'Прорив 21-го століття, наскільки я стурбований'

Вона народилася повністю сліпий і ніколи не знав, що він хотів, щоб сканувати предмети в небажаних каталогів, в яких запхали в її поштову скриньку. Так було до вересня минулого року, коли вона отримала невеликий пристрій, який кріпиться на окуляри і використовує сучасні технології штучного інтелекту розпізнавати обличчя і читати текст до неї.

"Це одна з найкращих речей, які я коли-небудь мав", вона розповідає новини.ком.АУ. Міс Хейз, 50, і каже, що апарат змінив її життя.

"Він отримав такий прорив 21-го століття, наскільки я можу судити."

Продукт, званий груповий тариф 2, Друга версія технології ассистивные шкарпетки, зроблені ізраїльської компанії OrCam.

Призначений для сліпих і слабозорих, пристрій кліпи на стороні пари окулярів. На лицьовій стороні знаходиться камера з в режимі реального часу технології візуального розпізнавання і на спині-це невеликий динамік, який непомітно передає інформацію у вухо користувачеві і приходить в 23 різних мовах.

Міс Хейс була володіють системою Брайля з раннього віку, але тепер вона смакує можливість читати книгу або статтю в журналі рекомендують друзям.

"Бути повністю сліпим з народження, я ніколи не був в змозі читати книгу печатки", - сказала вона. “Тепер я можу насправді читати. Я можу читати коробками ліки, я можу забрати небажаної пошти.

"Я відчуваю себе частиною реального світу".

На груповий тариф камера буде слідувати пальця користувача на сторінку.

Компанія представила пристрої на виставці споживчої електроніки (CES) на початку цього місяця, де Новини.ком.АУ мала руки-на демонстрації. Це було легко одним з найцікавіших продуктів на виставці під час масових виставки.

Для того щоб пробудити пристрій для читання, користувач утримує палець, вказуючи вгору перед їх носом, а потім повільно точки у верхній частині сторінки, де вони хочуть, щоб почати читання. Потім пристрій почне диктувати текст до них.

На груповий тариф 2 також може розпізнавати знайомі обличчя і сказати вам, коли подруга наближається, або інакше кажуть: "людина перед вами".

Технології можуть зчитувати штрих-коди на продукти у супермаркеті і скажу вам, що це, розпізнавати кольори і скажіть номінал паперових грошей.

Виконуючи певні жести, наприклад, тримаючи руки перед особою, наприклад, буде пропонувати пристрою, щоб сказати вам час і дату.

"Все може бути зроблено за допомогою жесту рукою", - каже Елад Серфаті, віце-президент з маркетингу в OrCam.

"Користувачі можуть бути від маленьких до людей старшого віку, і ви не хочете, щоб такий складний пристрій мають складну операційну систему".

За даними компанії, її пристрою myeye це тільки шкарпетки штучного зору технологія, яка включається за допомогою інтуїтивно зрозумілого вказуючий жест або просто прослідкувавши за поглядом власника — дозволяє без використання рук без використання смартфона або Wi-Fi Інтернет.

Пристрій не вимагає підключення до інтернет, що дозволяє в реальному часі візуальної інформації та аудіо зв'язок, дозволяючи повну свободу пересування та забезпечення конфіденційності даних, оскільки активність не зберігається.

Кліп на пристрій, маленький і легкий..youtube-iframe {display: block;height: 0;overflow: hidden;padding: 0;padding-bottom: 56.25%;position: relative;margin-bottom: 20px;}.youtube-iframe iframe {border: 0;bottom: 0;height: 100%;left: 0;position: absolute;top: 0;width: 100%;}

Для Міс Хейз, є не тільки прилад допоміг змінити її звичок але краще всього, вона отримала його безкоштовно завдяки Національної системи страхування інвалідності (NDIS).

"Одне з наших завдань-щоб отримати право на відшкодування або фінансування на пристрій", - сказав р Серфаті. "Цей тип спільноти, слабозорих, як правило, не найсильніший у фінансовому плані, тому ми намагаємося знайти способи для них, щоб отримати його безкоштовно."

Компанія працює з видінь Австралії і дистриб'ютором квантової РЛВ, щоб забезпечити пристрій для австралійців, але він коштує майже $7000 до здійснення покупки.

"Є багато різних способів, щоб отримати пристрій фінансували", - говорить Джон Вулф, директор регіонального OrCam для Австралії та Нової Зеландії.

Одна потенційна субсидія в рамках програми доступ до робота уряду, спрямованих на працевлаштування інвалідів, а інший-у справах ветеранів. Але отримання фінансування через NDIS, як був вражений і пропустити для деяких пацієнтів.

"Ми хотіли б бачити більше погоджень, але, на жаль, часто люди, які оцінюють технології на драйвери NDIS не фахівці з слабким зором або сліпих питань, тому вони не дуже розуміють, як ці пристрої можуть конкретно допомогти людям, вони просто дивляться на ціну", - сказав Володимир Вольф.

"Є твердження, що пройти через Але єдине, що було складно для нас, і, може бути, це тому, що Інд-це нова система".

Незважаючи на високий цінник, OrCam каже, що сотні користувачів в Австралії, включаючи тих, хто купив пристрою прямо. Компанії люблять порівнювати слуховий апарат, з середнім рівнем слухового апарату обходиться приблизно в ту ж суму.

Незважаючи на криве обличчя, вони не виглядають занадто погано.

На груповий тариф 2 Пристрій важить всього 22,5 грамів і кріпиться на окуляри через маленькі магніти, забезпечуючи порівняно стриманий зовнішній вигляд.

"Якщо у тебе є інвалідність, люди все одно дивляться на вас, але якщо у вас є щось, що великий громіздкий, ви стоїте більше," Міс Хейз сказав.

Її єдина скарга є короткий термін служби батареї: "це може тривати трохи довше, дві години це максимум, який ви отримаєте, якщо ви постійно використовуєте його."

Щоб допомогти подолати це, OrCam є невелике зарядний пристрій, який можна закріпити на користувача пояса, так що вони можуть взяти і поміняти батареї з легкістю.

Міс Хейс вважає, що їй пощастило, що вона змогла отримати пристрій безкоштовно — щось вона пояснює наявність спеціаліста будиночок свою доповідь з Інд. Але через кілька місяців з ассистивных технологій, він дав їй нове життя.

"Я не озирався назад", - сказала вона.



Категория: Hi-Tech


Спонсор

Спонсор

Спонсор

Тут ваша реклама