"Кінотавр-2019": Пауліна Андрєєва, Роман Абрамович, Марія Кожевнікова та інші закриття фестивалю


Опубликованно 07.09.2019 02:11

Федір Бондарчук і Пауліна Андрєєва

30-й Відкритий російський кінофестиваль "Кінотавр" завершив роботу. На церемонії закриття з'явилися Федір Бондарчук і Пауліна Андрєєва, Марія Кожевнікова, Олександра Бортич, Світлана Бондарчук, Надія Оболенцева, Юлія Пересільд і навіть Роман Абрамович. Як це було і хто став переможцем — у репортажі SPLETNIK.RU (онлайн-трансляцію можна подивитися тут).

1/40 Федір Бондарчук і Пауліна Андрєєва

2/40 Роман Абрамович

3/40 Юлія Пересільд

4/40 Равшана Куркова

5/40 Світлана Устинова

6/40 Ілля Стюарт і Світлана Устинова

7/40 Ганна Чиповская

8/40 Катерина Вілкова

9/40 Валерія і Олександр Роднянские

10/40 Олександр Роднянський і Яніна Студилина

11/40 Світлана Бондарчук

12/40 Вікторія Толстоганова

13/40 Любов Аксьонова

14/40 Марія Кожевнікова

15/40 Андрій Мерзлікін з дружиною Ганною

16/40 Юлія Хлиніна

17/40 Павло Табаков

18/40 Катерина Шпіца

19/40 Сабіна Ахмедова

20/40 Андрій Бурковський з дружиною Ольгою

21/40 Марина Жигалова-Озкан

22/40 Резо Гігінешвілі

23/40 Олександра Бортич і Євген Савельєв

24/40 Олексій Учитель

25/40 Наталія Бардо

26/40 Дар'я Повереннова

27/40 Віктор Сухоруков

28/40 Олена Захарова

29/40 Дмитро Дюжев з дружиною Тетяною

30/40 Нонна Гришаєва

31/40 Костянтин Хабенський і Резо Гігінешвілі

32/40 Ганна Чуріна

33/40 Олександр Робак з дружиною Ольгою

34/40 Денис Шведов

35/40 Любов Толкаліна

36/40 Марія Шалаєва

37/40 Катерина Волкова

38/40 Вадим Верник

39/40 Марія Шумакова

40/40 Дар'я Чаруша

Переглянути всі

Все: море, сонце, пляж, кіно нон-стоп і фестивальні чудеса — залишилося позаду — улюблений зірками "Кінотавр" прощається з Сочі до наступного року. Сьогодні в Зимовому театрі пройшла урочиста церемонія закриття огляду, яку відвідали як ті, кого ми бачили всі ці дні, так і нові гості.

Надія Оболенцева, Світлана Бондарчук і Яніна Студилина

Надія Оболенцева, Світлана Бондарчук і Яніна Студилина

Затьмарював зірок в цей вечір хіба що Роман Абрамович, який лише кілька днів тому приїхав на фестиваль, ніж відразу збільшив градус світськості і ажіотаж навколо "Кінотавра".

Роман Абрамович

На червону доріжку підприємець не вийшов, а от у фойє довго спілкувався зі знайомими і робив селфи з усіма охочими, неохоче позуючи тільки офіційним фотографам.

Роман Абрамович і Олександр Роднянський

На фестивалі Абрамович не пересічний глядач: він вже кілька років підтримує "Кінотавр" матеріально, і керівництву огляду є за що дякувати бізнесмена. В цьому році він, наприклад, зробив "Кинотавру" особливий подарунок в честь 30-річчя — закритий концерт-сюрприз Ленні Кравіца, який вчора пройшов для гостей та учасників фестивалю. Цей концерт, здається, тепер на все життя залишиться в пам'яті тих, кому пощастило на ньому побувати: Кравіц розгойдав зал по повній, та так, що навіть в "випе" зірвали голос і відбили всі ноги в танцях.

Роман Абрамович

Вкладається Роман Аркадійович і в кіно: обласканий у Каннах фільм "Дилда" Кантеміра Балагова, чий показ пройшов поза конкурсом на фестивалі, став можливим в тому числі і завдяки фінансовій підтримці мільярдера.

Олександр Роднянський і Роман Абрамович

Напевно багато хто б хотіли ще особисто подякувати мецената і зробити з ним пару фото на пам'ять, але на "Кінотаврі" кожна хвилина на рахунку: випивши пару традиційних келихів шампанського, все нарешті зайняли свої місця в залі.

Світлана Бондарчук

Костянтин Хабенський

Федір Бондарчук

Пауліна Андрєєва

Резо Гігінешвілі

Ведучою церемонії стала Юлія Пересільд, яка змінила ніжно-блакитний наряд з розмаяним шлейфом на сексуальне плаття-бюстьє. Жодних театральних етюдів, що показував Олександр Петров на відкриття "Кінотавра", не було — всім не терпілося дізнатися імена переможців.

Юлія Пересільд

Вибір журі деяких неабияк здивував: в багатьох номінаціях у критиків були зовсім інші фаворити. Це не стосується головної нагороди: перемогу фільму "Бик" зал зустрів захоплено.

Дебютний фільм Бориса Акопова, який і на "Кінотавр"-приїхав в перший раз, відразу підкорив всіх. Проста історія з 90-х про дружбу, кохання, зраду, вуличних бійках і сімейних конфліктах знайшла відгук і у критиків, і глядачів.

Борис Акопов

Ми подивилися 15 фільмів, 15 чудових робіт, не схожих один на одного. Всі ці роботи залишаться в наших серцях, спасибі вам величезне. Ми хотіли б одноголосно відзначити картину "Бик",

— сказав голова журі основного конкурсу Костянтин Хабенський.

Костянтин Хабенський і Олександр Роднянський

Президент фестивалю Олександр Роднянський вручав приз разом з актором і подякував журі за виконану роботу:

Я не втомлююся повторювати, що "Кінотавр" залишається в історії назвами своїх фільмів-переможців і рішеннями журі. Зараз я хочу сказати слова подяки членам журі, які взяли на себе цю відповідальність і прийняли це рішення.

"Бик" отримав не тільки головний приз фестивалю, але і грошове заохочення — нагороду від Ощадбанку, який у цьому році партнером "Кінотавра".

Валерія і Олександр Роднянские

Команда фільму, вийшовши на сцену, раділа і мало не плакала від щастя. Акопов, який довгий час займався балетом і тільки в 2016 році, після закінчення Вдіку, почав знімати кіно, виглядав розгубленим, але щасливим, і зізнався, що це найкращий день в її житті.

Зворушливим було нагородження та ще двох лауреатів. Так, Ганна Пармас, отримуючи приз за кращий дебют (фільм "Давай розлучимося" з Анною Міхалковій в головній ролі), не змогла стримати сліз, так як була здивована вибором журі. Режисер кліпів групи "Ленінград" (ті самі "Лабутены" зняла саме вона) і співавтор сценарію "Історії одного призначення" Авдотьї Смирнової, Пармас в кіноіндустрії давно, але тільки зараз досягла справжнього успіху:

Якщо б ми жили в ідеальному світі, де всім дебютантам до 30 років і всі вони навчаються на безкоштовному відділенні у Вдіку, то ми б ніколи не отримали величезної кількості чудових режисерів,

— підкреслила вручавшая Пармас приз Наталія Мещанінова.

Ганна Пармас

Подиву не могла приховати і Вікторія Толстоганова, яка отримала нагороду за кращу жіночу роль за фільм "Вище неба" (у конкурсі була ще одна картина з її участю — "Гроза"). Актриса була впевнена, що приз дістанеться не їй, і дуже хвилювалася, завдяки всім за підтримку.

Вікторія Толстоганова

Ганна Чиповская, яку зал кілька разів за вечір хором вітав з днем народження (сьогодні актрисі виповнилося 32 роки), вручаючи нагороду Толстогановою, назвала її своєю другою мамою і зізналася їй у коханні.

Вікторія Толстоганова і Ганна Чиповская

Фінальну крапку, як і зазвичай, у церемонії поставив Олександр Роднянський, тільки не самим звичайним для фестивалю чином: на честь ювілею "Кінотавра" він попросив піднятися на сцену всіх тих, хто залишається за кадром, — директора фестивалю Поліну Зуєв, програмного директора Ситору Алієву, піар-директора Ганну Васильєву і багатьох інших членів команди. Зал аплодував їм стоячи, після чого нарешті були сказані ті самі сумні слова: "Кінотавр-2019" завершений.

Олександр Роднянський з командою фестивалю "Кінотавр"

Наостанок на сцену вийшли Юлія Пересільд, Ганна Чиповская і Ніна Карлссон з музичним номером, після чого глядачів чекав показ фільму "Француз" Андрія Смирнова.

Офіційна частина вечора завершилася, але по-справжньому "Кінотавром" попрощаються тільки на традиційній афтепаті на пляжі — тут від сліз, прощаючись з фестивалем на цілий рік, точно зможуть втриматися не всі.

Любов Аксьонова

"Кінотавр-2019": повний список переможців фестивалю

Головний приз — "Бик", режисер Борис Акопов

Приз за кращу режисуру — Олександр Лунгін, "Велика поезія"

Олександр Лунгін

Приз за кращу жіночу роль — Вікторія Толстоганова, "Вище неба"

Приз за кращу чоловічу роль — Олександр Кузнєцов, "Велика поезія"

Приз за кращу операторську роботу — "Бик", оператор Гліб Філатов

Приз ім. Р. Горіна за кращий сценарій — "Давай розлучимося!", сценаристки Ганна Пармас, Марія Шульгіна, Єлизавета Тихонова

Диплом журі з формулюванням "За безмежну віру акторів у режисера" — "Вірність", режисер Нигина Сайфуллаева

Диплом ім. М. Таривердієва "За музичне вирішення фільму" — "Уявний вовк", композитор Ігор Вдовін

Диплом Гільдії кінознавців і кінокритиків Росії — "Хлопчик російський", режисер Олександр Золотухін

Приз Гільдії кінознавців і кінокритиків Росії — "Гас", режисер Юсуп Разыков

Приз за кращий дебют — "Давай розлучимося", режисер Ганна Пармас

Приз конкурсу "Кінотавр. Короткий метр" з формулюванням "За красу високої температури" — "Паливо", режисер Михайло Архипов

Диплом журі конкурсної програми "Кінотавр. Короткий метр" з формулюванням "Було весело" — "@Наречений", режисер Єлизавета Стішова

Диплом журі конкурсної програми "Кінотавр. Короткий метр" з формулюванням "За точну передачу кольору чорного в комедії" — "Плачу з вами", режисер Пауліна Андрєєва

Приз Гільдії кінознавців і кінокритиків Росії "За урок історії" — "Одна історична помилка", режисер Михайло Местецький

Диплом Гільдії кінознавців і кінокритиків Росії "За урок психології" — "Інтерв'ю", режисер Іван Соснін

Диплом Гільдії кінознавців і кінокритиків Росії "За урок стилю" — "@Наречений", режисер Єлизавета Стішова

Приз фонду Ruarts "За лаконічність і актуальність висловлювання" — "Мирне життя", режисер Іван В. Твердовський



Категория: Интернет


Спонсор

Спонсор

Спонсор

Тут ваша реклама