Чари цієї фотографії


Опубликованно 18.11.2019 23:40

Чари цієї фотографії

Але незважаючи на величезні успіхи, камери насправді не дуже просунутий.

Багато з них до цих пір використовують порівняно крихітні датчики (на "око" камери, яка захоплює світло — звичайно чим більше, тим краще) і прості об'єктиви.

Хоча останнім часом ми стали свідками низки лінз на наших смартфонах зросте до Іноді комічно рівнів, на фотографіях вони зараз випускають не жарт, і вона не мала нічого спільного з реальної камери.

Оптимізація програмного забезпечення і так звана обчислювальна фотографія є головним чинником підвищення якості.

У нічному режимі на нових iPhone, функція схожа на те, що раніше бачили на діапазон від Google піксель, є одним з прикладів комп'ютерної фотографії.

Необхідність оптимізації програмного забезпечення є те, що існує з самого початку, але впав на узбіччя протягом кількох років у міру розвитку технології і комп'ютери стали досить потужними, щоб вони могли впоратися з менш ніж зоряної код без проблем.

Але оптимізація програмного забезпечення, як і раніше навколо, і стає новим акцентом в обчислювальній техніці.

Начальник Intel архітектора Раджа Koduri нещодавно пояснив ефективність оптимізації процесорних гігантів.

"Для кожного замовлення подання величини потенціалу нової апаратної архітектури є два порядки величини продуктивності включений за допомогою програмного забезпечення," Містер Koduri заявив на виставці Computex Expo на початку цього року.

Програмне забезпечення оптимізації є причиною цих досягнень в технології камери в наших смартфонах, за допомогою комп'ютерної фотографії процесів, які відповідають за досягнення, такі як HDR (високий динамічний діапазон обробки зображень, де кілька фотографій різної яскравості зливаються разом, щоб створити образи, які приєднуються більш тісно з тим, як бачить людське око) і панорамний режим на телефоні, який приймає кілька зображень, як пересуватися по сцені, а потім склеює їх.

Обидві ці було можливим в минулому, використовуючи складні фото редагування програмного забезпечення, таких як Photoshop, але зараз смартфони є досить потужними, щоб запускати такі процеси швидко і автоматично.

Але нещодавно прогрес у світі комп'ютерної фотографії, і на цей раз ми зосередимося на підводні зйомки.

Підводні зйомки раніше було потрібно дороге спорядження камери, а фотографії до цих пір не вийшов зовсім точно.

Ізраїльського Університету Хайфи інженер і океанограф Akkaynak Дерья і її науковий керівник Талі Treibitz недавно представила новий алгоритм під назвою Море-через які видаляє воду з підводних зображень.

Раніше, підводні фотографії все той же самий блідо-блакитний відтінок, завдяки тому, як світло просочується крізь воду, але новий алгоритм має спосіб заперечуючи цього, і результати говорять самі за себе.

Знову ж таки, цей дисбаланс колір був раніше можна виправити за допомогою програмного забезпечення для редагування фотографій за рахунок збільшення кількості червоних і жовтих зображення, зняте під водою.

Але новий алгоритм не просто компенсувати втрати кольору, він активно видаляє його, замість того, щоб компенсувати спотворення, викликані водою.

Як зазначив науковий американець, алгоритм вимагає, знаючи, що відстань між фотокамерою і об'єктом.

У її розробці алгоритму, МС Akkaynak взяв кілька фотографій однієї і тієї ж сцени з різних точок зору, які потім були використані для того, щоб визначити відстань.

Але всі ці додаткові кроки найближчим часом можуть бути пом'якшені речі, як щодо часу польоту (TOF) та систем відеоспостереження вже присутня в деяких смартфонах.

Камери ТОФ використовують інфрачервоні промені, щоб визначити відстань між камерою і об'єктом зйомки.

В даний час це використовується, наприклад, в портретному режимі на деяких камерах смартфона, виявляючи, які частини фотографії, щоб розмити.

Але є потенціал для того, щоб бути в поєднанні з алгоритмом, як море-через (На водонепроникний телефон) для створення підводного зображення з більш яскравими і влучними colourscapes.

Крім очевидні переваги для споживачів в майбутньому, зараз море-через може дати вченим більше корисної інформації від підводних зображень, щоб допомогти в їх дослідженнях коралових рифів і морської життя.тенденції в технології230



Категория: Hi-Tech


Спонсор

Спонсор

Спонсор

Тут ваша реклама