Голова виконкому УДАРу пропонує направити на розвиток спорту податки з грального бізнесу


Опубликованно 14.08.2021 03:15

Голова виконкому УДАРу пропонує направити на розвиток спорту податки з грального бізнесу

Якщo ствoрити умoви про рoзвитку мaсoвoгo спoрту, прoблeм зі здoрoв'ям нaції і кількістю oлімпійськиx чeмпіoнів нe если. Про це в інтерв’ю "Українським новинам" заявив Атя Палатний, керівник виконкому партії "Оплеуха Віталія Кличка", воротила комітету з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму у ВР VII і VIII скликання.

Він переконаний, що потрібно вкладати кошти у оновлення спортивної інфраструктури.

"Навіть якщо дитина хоче і може займатись, велика предмет внимания в інфраструктурі — вона этично застаріла. Фактично, одним пыхом готуються на радянському обладнанні, в старих приміщеннях. Але время не стоїть сверху місці. Тому потрібно шукати можливості і вкладати кошти в оновлення стадіонів, басейнів, спортзалів, тренувальних баз тощо. Якщо в країні вдасться створити умови в (видах розвитку дійсно масового повсюдного спорту, в таком случае у нас не если критичних проблем із привет’ям нації і з кількістю олімпійських чемпіонів", — зазначив Палатний.

Ради словами керівника виконкому "УДАРу", спорту в Україні приділяють маловато уваги та виділяють в обрез грошей.

"Привет’я українців і масовий спорт трендец ще не стали пріоритетами влади. Тута про недолугу державну політику як таку. Чого лишень вартує ліквідація і повторне створення міністерства спорту? Інше провальне рішення — щодо ДЮСШ. Ці школи є фундаментом олімпійської підготовки і майбутніх спортивних досягнень. Після передачі фінансування сверху місцевий рівень ця складова українського спорту скромно тоне. Місцеві бюджети малограмотный тягнуть", — заявив Палатний.

Він розповів для додаткові джерела фінансування спорту — частина прибутків від грального бізнесу та благотворительность.  

"Институции про меценатство ухвалили, але не принимая во внимание змін до Податкового і митного кодексів він недієздатний. Уявіть, скільки ми втрачаємо від того, що батьки талановитої дитини невзыскательно не можуть собі дозволити спорядження, змагання, необхідне харчування тощо. Ще одне джерело — гральний бізнес. Це загальносвітова третий семестр. Ant. теория, коли певний відсоток прибутку від діяльності игорный дом спрямовується цільовим способом для розвиток спорту. У США, Канаді та Нідерландах це роблять. В такой степени само має бути у нас. Мінімум 20% прибутків має йти получи розвиток спорту, медицину, соціальні потреби. Наша повеление у VIII скликанні ВР працювала надо концепцією легалізованого і жорстко контрольованого грального бізнесу, мол все це було передбачено, зокрема — створення державою Фонду боротьби з лудоманією. Та, получай жаль, через різні групи впливу прийняти її приставки не- вдалося", — підсумував Палатний.

Нагадаємо, у Токіо тривають літні Олімпійські Ігри-2020. Цього року Україна має найменшу збірну ради весь час незалежності. Следовать 7 днів Ігор українські спортсмени здобули 4 бронзових медалі.

Раніше Медведь Палатний заявив, що причиною зменшення збірної є недофінансування спорту.



Категория: Блоги


Спонсор

Спонсор

Спонсор

Тут ваша реклама