Як мовчазні сигнали від вашого телефону може записувати і відслідковувати ви


Опубликованно 11.05.2018 18:21

Як мовчазні сигнали від вашого телефону може записувати і відслідковувати ви

Мій телефон мовить ультразвуковий сигнал, щоб мій Blu-ray плеєр через акустичну сторону каналу за межами людського слуху.

Канал мережі два пристрої, подібно до того, як комутоване з'єднання використовували, щоб отримати наші комп'ютери онлайн днів до НБН. Та ж технологія стоїть за неподалік API від Google через протокол Eddystone, і є основою продукції, що реалізується стартап Lisnr. З цієї причини все більше і більше додатків запитує дозволу на доступ до мікрофону.

Крім мереж, компанії використовують ультразвукові сигнали (або маяки) для збору інформації про користувачів. Що може включати в себе моніторинг телевізійного перегляду і звички перегляду веб-сторінок, відстеження користувачів на декількох пристроях, або визначення точного місця розташування покупця в магазині.

Вони використовують цю інформацію для надсилання сповіщень, які мають відношення до вашого оточення — наприклад, вітальне повідомлення, коли ви входите в музей або даючи вам знати про продаж, коли ви проходите повз певного магазину.

Але так як це технологія запису звуку — навіть якщо тимчасово — це може бути порушенням конфіденційності. Аналіз різних австралійські правила, що стосуються пристроїв прослуховування та відеоспостереження розкривається сіра правова зона по відношенню до ультразвукової маяки.

ЯК УЛЬТРАЗВУКОВА ПЕРЕДАЧІ ДАНИХ?

Google поруч дозволяє користувачам Android телефону, які знаходяться в безпосередній близькості один від одного, щоб з'єднати свої пристрої і обмінюйтеся даними, такими як документи або засоби масової інформації. Google каже:

Взаємодія і спільна робота в додатках, поруч використовує Bluetooth, WiFi і нечутних звуків, щоб виявити пристрою навколо вашого пристрою. (Деякі люди можуть чути короткий дзижчання.)

Ці нечутні звуки є ультразвукові маячки передачі даних, який потім підібрав телефон.

Член ЗМІ тримає до останній смартфон від Google. Фото: Елайджа Nouvelage

Щоб продемонструвати цю технологію, я записав такий світоч транслюються в моїй вітальні під час перегляду Netflix.

Оскільки ці ультразвукові звуки є єдиними відповідний розділ сигналу даних, необхідно видалити нижні частоти звукових сигналів (наприклад, мови), який також захопили. Це робиться за допомогою фільтра високих частот. Фільтр високих частот екстракти високої частоти залишаються даних та усуває низьких частот.

Це означає, що в теорії, в той час як пристрій може записувати звук, не зберігаючи частини записи, які можуть включати в розмову.

Різних фільтрів обробки сигналів по-різному. У той час як фільтри виготовлені з основні електричні компоненти не вимагають зберігання сигналу, цифрові фільтри вимагають сигналу, щоб бути тимчасово збережені.

ТАКА ЗАПИС ЗАКОННА?

В Австралії легальне визначення буде варіюватися від штату до штату.

Це, як правило, незаконними", щоб підслухати, записи, моніторингу або слухати особистий розмова", якщо у вас немає дозволу всіх сторін. Оскільки запис здійснюється з допомогою стандартного мікрофона в ході ультразвукового передачі даних, повний спектр аудіо — в тому числі будь-яка розмова відбувається — це випробовуються в той же час.

Отже, Тип фільтра має вирішальне значення. Якщо цифровий фільтр використовується для отримання даних ультразвукового, тимчасове зберігання повного звукового спектру можна вважати запис. А це вимагає згоди.

Google дає користувачам можливість відмовитися в перший раз попередження виконані з використанням довколишній сервіс. Однак, це може бути витлумачено як згоду на власника телефону, а не всіх учасників можливого розмова записується в окремий. Крім того, на момент повідомлення відбувається, запис вже сталася.

Смартфони скрізь, для всіх віків.

ЩОДО ВІДСТЕЖЕННЯ МІСЦЯ РОЗТАШУВАННЯ?

Рекламодавці можуть використовувати ультразвукові сигнали, які говорять на свій мобільний телефон, щоб встановити, де ви знаходитесь в магазині. Вони також можуть зіставити ці дані з іншими рекламними метаданих легко отримати з куки для відстеження ваших широких рухів.

Це ще більше ускладнює питання щодо їх законності.

У Південній Австралії, де я живу, а пристрій стеження чітко визначено як: пристрої, які можуть бути використані для визначення географічного розташування людини, транспортного засобу або річ і будь-яке супутнє обладнання.

Так як це взагалі незаконно, щоб відстежувати кого-то без їх згоди — ні явних — якщо рекламодавець використовує додаток в поєднанні з ультразвуковою маячок, щоб відслідковувати вас і Ви не знаєте, що вони роблять так, вони можуть порушувати закон.

Google говорить, що в сусідньому протоколу заряд батареї, завдяки використанню Bluetooth і WiFi. В якості таких "користувачеві необхідно дати згоду на сусідньому використовувати необхідні ресурси". Він нічого не говорить про законності, що вимагають вирішення для запису звуку або користувачам відстежувати.

Компанія Google попереджає, що сервіс поблизу-це односторонній канал зв'язку з телефоном ніколи не спілкувалися безпосередньо в сусідній сервіс на сторінці онлайн підтримки.

Але так як користувачам необхідно відмовитися від сервісу, з цим важко сперечатися, що вони дали інформовану згоду.

ЩО Я МОЖУ ЗАХИСТИТИ МОЄ ПРИВАТНЕ ЖИТТЯ?

Користувачі повинні бути інформовані про можливості бути відслідковані з ультразвукові маяки, наприклад, сервісів Google і ibeacon від Apple.

Так як це вбудована особливість Google пікселів Phone та інших телефонів Android, користувачі повинні мати згоду щодо прилеглих обслуговування і небезпеки розкриваючи інформацію про себе. Просто блокування дозволів додатки, які просять використовувати мікрофон телефону не буде достатньо.

Одна дослідницька група випустила патч, який пропонує модифікувати запит дозволу на телефонах потребують додатків, коли вони хочуть отримати доступ до мікрофону, щоб відстежувати нечутні Сигнали окремо. Це не вирішить проблему в API хоча компанії Google.

Google і інші компанії мобільного зв'язку повинні зробити більше, щоб гарантувати, що вони належним чином отримання інформованої згоди від користувачів, щоб вони не потрапити.

Ця стаття спочатку з'явилася на розмову і була відтворена з дозволу.



Категория: Hi-Tech


Спонсор

Спонсор

Спонсор

Тут ваша реклама