"Коротше-2019": Оксана Акіньшина, Світлана Ходченкова, Юлія Пересільд і інші на відкритті фестивалю


Опубликованно 21.08.2019 02:20

Оксана Акіньшина, Марія Лугова, Ян Ге, Юлія Пересільд, гостя фестивалю, Юлія Хлиніна, Катерина Вуличенко, Оксана Міхеєва, Світлана Дрига

Сьогодні ось вже в сьомий раз в Калінінграді розпочав свою роботу фестиваль короткометражного кіно "Коротше", переможці якого стануть відомі в його останній день, 18 серпня. Втім, не будемо квапити події — про результати та інших подробицях ми обов'язково вам повідомимо трохи пізніше. Поки ж розповідаємо про урочистої церемонії відкриття фестивалю і те, що їй передувало.

В цьому році гостями кінофестивалю стали Оксана Акіньшина, Світлана Ходченкова, Катерина Шпіца, яка, як і в минулому серпні, завітала в Калінінград разом зі своїм коханим Русланом, Юлія Пересільд, Андрій Смоляков і багато інших. Ще до початку офіційної частини всі вони зібралися на гала-концерті в Кафедральному соборі, де їх і представників ЗМІ чекав концерт органної музики.

Оксана Акіньшина, Андрій Смоляков

Юлія Хлиніна і Павло Дерев'янко

Юлія Пересільд

Ну а завітали туди зірки в черговий раз на теплоході, прогулянка на якому виявилася дуже доречною — погода в Калінграде варто по-літньому досить спекотна, тому приємна річкова прохолода доводиться дуже навіть до речі.

Катерина Шпіца

Катерина Шпіца з коханим Русланом

Особливий захват у публіки викликали "Токатта і Фуга Ре Мінор" Йоганна Себастьяна Баха і музика з серіалу "Гра престолів" (Game of Thrones) композитора Раміна Джаваді. Аплодували присутні довго і голосно.

Юлія Пересільд

Катерина Волкова, Юлія Хлиніна, Сергій Сельянов, Світлана Дрига, Валерій Тодоровський та Юлія ПересільдТам же з промовою виступила і продюсер "Коротше" Світлана Дрига.

Я рада вітати всіх вас у цьому залі на нашому кінофестивалі. Це, безумовно, величезна радість, що тут зібралася така величезна кількість професіоналів, зірок, талановитих людей, які відточують свій талант все життя для себе і для нас своєю красою. Нас всіх тут об'єднує справжня любов до кіно і бажання розвивати російський кінематограф. Тут на фестивалі ми створюємо такі умови, щоб талант зустрівся з можливістю,

— сказала вона.

Світлана Дрига

Ну а після невеликого, але впечатлившего, мабуть, усіх концерту зірки вирушили в кінотеатр "Зоря".

1/17 Світлана Ходченкова

2/17 Оксана Акіньшина

3/17 Катерина Вуличенко

4/17 Ганна Банщикова

5/17 Катерина Носик

6/17 Катерина Волкова

7/17 Jurata Гураускайте

8/17 Катерина Шпіца

9/17 Ян Ге

10/17 Валерій Тодоровський

11/17 Олена Чехова

12/17 Наталія Лесніковська

13/17 Сергій Сельянов і Світлана Дрига

14/17 Світлана Дрига

15/17 Юлія Пересільд

16/17 Андрій Смоляков

17/17 Оксана Міхеєва і Євгенія Мілова

Переглянути всі

Він, до слова був закритий на реконструкцію, але відкрився спеціально на три дні фестивалю. Як пожартував губернатор Калінінградської області Антон Аліханов, саме завдяки "Коротше" кінотеатр вже вдалося трохи перетворити, а також додав, що фестиваль потрібно проводити частіше, ніж один раз на рік.

Світлана Ходченкова

Вікторія Ісакова

Юлія Пересільд, Оксана Акіньшина та Юлія Хлиніна

Піднявся на сцену і президент фестивалю "Коротше" Сергій Сельянов, якому вручили статуетку за те, що завдяки йому та конкурсу народилося багато нових кінозірок.

Кожен рік на цю сцену виходитимуть нові переможці. Але нам важливо, щоб вони виходили у велике кіно. У нас насправді корисливі цілі: ми цей фестиваль зробили виключно з шкурних міркувань — нам потрібна свіжа кров. Не жалійте себе, ми вас любимо, але нам вас не шкода, все тільки в ваших руках,

— звернувся він до конкурсантів.

Ну а потім глядачам були показані шість фільмів-переможців попередніх років — вперше за весь час існування фестивалю на відкритті не був показаний повнометражний фільм. Після продемонстрованих короткометражок Оксана Акіньшина, Андрій Смоляков представили публіці картину Петра Буслова "Висоцький. Спасибі, що живий".

Наталія Лесніковська і Світлана Ходченкова

Що ж стосується конкурсної програми, то в цьому році за нагороди боротимуться 37 короткометражних робіт. У рамках фестивалю покажуть і кінороботи, які не увійшли до конкурсної програми. Судити конкурсантів цього року довірили Вікторії Ісакової, Павло Дерев'янко, Петру Буслову, Олександру Цыпкину, Ігоря Толстунова і Антону Малишеву.

Завершився день відкриття невеликий афтепаті, яка відбулася відразу ж після показу кіноробіт. Завтра — другий день фестивалю, а це значить, що попереду ще багато цікавого. Слідкуйте за нашими оновленнями, і ми обов'язково розповімо вам всі самі цікаві подробиці "Коротше"!

Павло Дерев'янко

Петро Буслов, Оксана Акіньшина, Андрій Смоляков



Категория: Интернет


Спонсор

Спонсор

Спонсор

Тут ваша реклама